Artikelnummer: | 7041442 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Chardonnay is een zeer geliefde druivensoort die wereldwijd wordt verbouwd. (lees onderaan)
De Tramin Chardonnay heeft een mooie strogele kleur met ietwat groenige reflecties.
Delicate en fruitige aroma’s waarin hints van ananas, peer, citrus, vanille en een botertje te herkennen.
Het mondgevoel is lekker fris en levendig met in de eerste aanzet veel fruit en daarna een droge afdronk met mooie lengte.
Geniet van deze wijn als aperitief of serveren bij appetizers en voorgerechten met vis, gevogelte en wit vlees.
Jaartal | 2023 | |
Regio | Alto Adige | |
Producent | Cantina Tramin | |
Druif | Chardonnay 100% | |
Wijnstijl | Fris, medium-intens, droog, fruitig | |
Appellatie | Alto Adige DOC | |
Origine | De wijn komt uit Noord Italië van de wijngaarden Ora, Tramin en Egna. De wijnstokken zijn aangeplant op een hoogte tussen 250 en 500 meter waarvan de bodem uit kalkrijke klei en grind bestaat. | |
Bodem | Kalkrijke klei en grind | |
Vinificatie | De druiven worden met de hand geplukt. Onmiddellijk na het oogsten worden ze zacht geperst. Daarop volgt de fermentatie in RVS tanks bij gecontroleerde temperatuur, gedeeltelijk met melkzuurgisting. | |
Opbrengst | 80 hl/ha | |
Alcohol | 13.50% | |
Serveertemperatuur | 10-12°C | |
Bewaarperiode | 3-4 jaar | |
Inhoud | 750 ml |
Chardonnay is the world’s most famous white-wine grape and also one of the most widely planted. Although the most highly regarded expressions of the variety are those from Burgundy and California, many high-quality examples are made in Italy, Australia, New Zealand and parts of South America.
Describing the flavors of Chardonnay is no easy task. While many Chardonnay wines have high aromatic complexity, this is usually due to winemaking techniques (particularly the use of oak) rather than the variety's intrinsic qualities. Malolactic fermentation gives distinctive buttery aromas. Fermentation and/or maturation in oak barrels contributes notes of vanilla, smoke and hints of sweet spices such as clove and cinnamon. Extended lees contact while in barrel imparts biscuity, doughy flavors. Because of this high level of winemaker involvement, Chardonnay has become known as the "winemaker's wine".