Artikelnummer: | 704151 |
Beschikbaarheid: | Niet op voorraad |
"Troy" Chardonnay Riserva is géén gewone Chardonnay!
Deze Riserva Doc is een complexe Chardonnay uit de hooglanden van Zuid-Tirol, waar elke druif zorgvuldig met de hand wordt geoogst en op kwaliteit beoordeeld. Geselecteerde druiven van 2 wijngaarden in Söll (Tramin), aangeplant op een hoogte van 500 tot 550 m boven de zeespiegel.
Hier hebben deze wijnstokken een perfect evenwicht gevonden en produceren ze van nature heel weinig druiventrossen.
Op de steile hellingen, met zuidoostelijke blootstelling aan de zon, bevinden zich de wijngaarden. Overdag genieten ze van de lange dagen met veel zonneschijn en dit in contrast met de grote temperatuurverschillen van 's nachts.
Schitterende goudgele kleur.
Delicate aroma's van bloemen, citrustoetsen, tropisch fruit, kamille en munt met een vleugje geroosterde amandel en hazelnoot.
Zéér elegante smaak met typisch Alpijns karakter, ongelooflijke frisheid en zoute mineraliteit. Lange en sappige afdronk, oneindig.
Een TOP-Chardonnay, met ruggengraat!
Uitstekend geschikt bij carpaccio van vis, garnalen, krab, gravlax, coquilles St-Jacques. Ideaal bij alle soorten voorgerechten: van risotto tot smakelijke pastagerechten met truffel, bij typische gerechten uit de Alpijnse keuken: funghi porcini, kalfstartaar, geitenkaas,...
Jaartal | 2020 | |
Regio | Alto Adige | |
Producent | Cantina Tramin | |
Druif | Chardonnay 100% | |
Wijnstijl | Intens, droog, fruitig | |
Appellatie | Südtirol Alto Adige DOC | |
Origine | Geselecteerde druiven van 2 wijngaarden in Söll (Tramin), aangeplant op een hoogte van 500 tot 550 m boven de zeespiegel. | |
Bodem | Kalkrijke grind en leem | |
Vinificatie | Elke druif wordt zorgvuldig met de hand geoogst en op kwaliteit beoordeeld. De druiven worden in kleine kratten aangeleverd en geperst, zonder eerst te worden ontrist. Alcoholische en malolactische gisting vindt plaats in Bordeaux-vaten. Na 11 maanden gerust te hebben op zijn droesem, wordt deze overgeheveld naar RVS-tanks en dit voor een periode van 22 maanden. De most klaart op natuurlijke wijze. Afwerking voor 4 maande in de fles. | |
Opbrengst | 38 hl/ha | |
Productie | slechts 3500 flessen en enkele magnums | |
Alcohol | 14.50% | |
Serveertemperatuur | 12-14°C | |
Bewaarperiode | 20 jaar en meer | |
Inhoud | 750 ml | |