Pala

De Pala familie begon hun wijnavontuur in 1950 in de glooiende heuvels van Serdiana, een idyllisch dorpje in het zuiden van Sardinië.

Met milde winters en warme, droge zomers is dit tweede grootste eiland van Italië ideaal voor druiventeelt.

Reeds 4 generaties is dit wijnhuis eigendom van de familie, met Mario Pala sinds 1995 aan het roer.

In de loop der jaren is er veel gewijzigd: geen kwantiteit, maar kwaliteit.

De totale toewijding aan de wijngaarden en de innovatie van moderne technieken in de wijnmakerij zijn beide opgenomen in het productieproces bij Pala. Vandaag wordt er speciale zorg besteed aan de variëteiten van de Sardijnse traditie. Deze zorg en toewijding heeft geresulteerd in wijnen van groot karakter en elegantie die worden genoten door wijnliefhebbers over de hele wereld en met succes bekroond door de internationale critici.

De prachtige wijngaarden bestrijken ongeveer 98 ha, verdeeld over 8 verschillende locaties. Elke wijngaard is beplant met variëteiten die zijn gekozen op basis van het microklimaat en het bodemtype. De jaarlijkse opbrengst bedraagt circa 490 000 flessen.

De wijnbouw is volledig biologisch; er worden géén chemische pesticiden of meststoffen gebruikt.