Artikelnummer: | 7042191 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
James Suckling - 94/100
"Bes, paddenstoel, bast en wat zwarte thee in de neus. Een full bodied wijn met ronde en fijnkorrelige tannines en een smaakvolle afdronk. Probeer na 2023."
Vinous Antonio Galloni - 91/100
"De 2016 Barolo Cerretta toont alle verleidelijke aromatische complexiteit die de wijnen van Serralunga zo onderscheidend maakt. Gegrilde kruiden, gesmolten wegteer, zoethout, wierook, wilde zwarte kers, menthol en dennen, doordrenken de Cerretta met opvallende lagen van nuance. Krachtig en stevig, met een geweldige persistentie. Een mooie toekomst voor deze Cerretta zodra de tannines beginnen te verzachten."
Wine Advocate - Robert Parker - 93/100
"The Fratelli Revello 2016 Barolo Cerretta sees fruit sourced from one of the best sites in Serralunga d'Alba. You instantly feel the power, the darker fruit flavors and the concentration that are specific to this growing site. The quality of cherry fruit is a little darker here, and the plum is just a bit riper. In the mouth, this wine from Cerretta offers rich textural fiber with extra padding and volume. This wine starts off with more body fat and will require extra cellar time as a result."
Gambero Rosso - 2 rode glaasjes - Very good to excellent wines that went forward to the final tastings
The Barolo Cerretta '16 is a magnificent interpretation, perfectly representing the characteristics of the beautiful Serralunga d'Alba vineyard: red and black berries combine with a characteristic, refined balsamic note, while the palate expresses all its power, proving elegant and harmonious, with an alluring, clear, minty finish.
Jaartal | 2016 | ||||||||||
Regio | Piemonte | ||||||||||
Producent | Fratelli Revello | ||||||||||
Druif | Nebbiolo | ||||||||||
Wijnstijl | Krachtig, intens, droog | ||||||||||
Appellatie | Barolo Docg | ||||||||||
Origine | Wijngaarden gelegen in Serralunga, met zuidelijke blootstelling op een 0.50 ha | ||||||||||
Leeftijd wijnstokken | Aanplant in 2000 en 2010 | ||||||||||
Bodem | Klei, mergel, kalkrijk | ||||||||||
Oogstperiode | Eerste helft van oktober | ||||||||||
Opbrengst | 5,5 ton/ha, gemiddeld 2500 flessen | ||||||||||
Vinificatie |
Fermentatie en maceratie met de schillen in horizontale roterende gistingskuipen voor 6-8 dagen, gevolgd door voltooiing van de alcoholische gisting in stalen tanks voor 10-15 dagen. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques. De wijn rijpt 12 maanden in Franse barriques, 40% nieuwe en 60% gebruikte gedurende 12 maanden. Nadien rijpt de wijn nog eens 12 maanden in Sloveense eiken vaten (capaciteit 15 hl). Wijn wordt gebotteld in juli en blijft nog een jaar in de kelder. 4 jaar na de oogst, rond maart, wordt deze Barolo op de markt gebracht. |
||||||||||
Alcohol | 15% | ||||||||||
Serveertemperatuur | 18-20°C | ||||||||||
Inhoud | 1500 ml | ||||||||||
Beoordeling |
|