Artikelnummer: | 704212 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Deze Barbera d'Asti wordt gekarakteriseerd door zijn intense robijnrode kleur, helderheid en opvallende consistentie.
Het boeket streelt de neus met heerlijke aroma's van rood fruit.
Een droge wijn, goed gebalanceerd met zijdezachte tannines en een aangename sappige afwerking met de toetsen van kersen, rijpe bramen, viooltjes. Elegantie ten top die lang nasmaakt.
Serveren bij pastas, rood vlees en gevogelte
Jaartal | 2022 | ||||||||
Regio | Piëmonte | ||||||||
Producent | La Caplana - Azienda Agricola di Natalino Guido | ||||||||
Druif | Barbera 100% | ||||||||
Wijnstijl | Medium-intens, droog, fruitig | ||||||||
Appellatie | DOCG Barbera d'Asti | ||||||||
Origine | Wijngaarden zijn gelegen in de provincie Alessandria | ||||||||
Wijnstokken | + 35 jaar | ||||||||
Bodem | Kleigrond | ||||||||
Oogstperiode | Eind september | ||||||||
Vinificatie |
Druiven worden met de hand geoogst en ontrist, maar niet geperst. Vinificatie vindt plaats in horizontale vaten met een fermentatieperiode van circa 10 dagen bij een temperatuur van 29°C. De wijn rijpt dan voor een jaar in grote eikenvaten van 30 hl, om het hout zachtjes en langzaam te integreren en de wijn te harmoniseren. Malolactische fermentatie vindt plaats om de smaken af te ronden. Na deze periode wordt de wijn gebotteld en verfijnt hier nog 4 maanden meer alvorens ze vermarkt wordt. |
||||||||
Opbrengst | 60/70 quintals/ha - 12 à 13000 flessen/jaar | ||||||||
Alcohol | 13,50% | ||||||||
Serveertemperatuur | 18-20°C | ||||||||
Inhoud | 750 ml | ||||||||
Beoordeling 2020 |
|
||||||||
Beoordeling 2018 |
|
||||||||
|