Artikelnummer: | 7042040 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Jaartal | 2019 | ||||||
Regio | Veneto | ||||||
Producent | Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar | ||||||
Druif | Corvina Veronese 65%, Corvinone 15%, Rondinella 10%, Cabernet 10% | ||||||
Wijnstijl | Rijk en intens | ||||||
Appellatie | Doc Valpolicella Ripasso Classico | ||||||
Origine | De wijngaarden bevinden zich in het hart van het Valpolicella-gebied op de heuvels van Negrar, ZW gericht en op een hoogte tussen 230 en 450 m. | ||||||
Aanplanting | 3300-3500 wijnstokken/ha | ||||||
Bodem | Gevarieerde bodem met overheersend klei en kalksteen. De wijngaarden zijn volledig met gras begroeid. Het unieke klimaat van het gebied produceert druiven die perfect zijn voor de productie van fijne rode wijnen. | ||||||
Oogstperiode | Vanaf eind september tot begin oktober | ||||||
Opbrengst | 60 hl/ha | ||||||
Vinificatie |
De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en geselecteerd, gevolgd door een zachte pneumatische persing van de ontsteelde druiven. Na de fermentatie, 25-28°C, en de maceratie gedurende 12 dagen, wordt het sap bewaard in RVS tanks tot februari. Vervolgens start de "Ripasso" (2de gisting) op de lees van de Recioto gedurende 15 dagen op een temperatuur van 15°C. Bij dit weken neemt de jonge wijn gelijktijdig veel kleur- en smaakstoffen op die nog in de schillen aanwezig zijn. Er volgt een malolactische gisting. In mei wordt deze wijn overgebracht naar eiken vaten voor 18 maanden, gevolgd door 4 maanden flesrijping. |
||||||
Alcohol | 14% | ||||||
Serveertemperatuur | 16-18°C | ||||||
Inhoud | 750 ml | ||||||
Jaargang 2018 |
|
||||||
|
|||||||
Jaargang 2019 |
|