Artikelnummer: | 704022 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Heldere strogele kleur met gouden reflecties
Neus:
Mond:
Food pairings:
Het resultaat is een geweldige complexe witte wijn! De samenstelling is gebaseerd op de kennis en ervaring van generaties. Geoogst wanneer de Chardonnay zijn optimale rijpheid heeft bereikt, is de Sauvignon Blanc al erg rijp en heeft hij zijn groene salie- en paprikatonen verloren. Op dit moment begint de Ribolla Gialla net te rijpen en zorgt zo voor frisheid en een goede zuurgraad.
Jaartal | 2019 | ||
Regio | Friuli-Venezia Giulia | ||
Producent | Isidoro Polencic | ||
Druif |
Blend van Chardonnay, Sauvignon, Ribolla Gialla |
||
Wijnstijl | Floraal, aromatisch, mineraal | ||
Appellatie | Venezia Giulia Igt | ||
Bodem en origine |
Mergel en zandsteen van Eocene origine of beter bekend als "ponca", wat deze wijnen unieke en typische minerale smaken van het Collio-gebied geeft. WAT IS PONCA? |
||
Aanplant | 4500 tot 7500 planten per ha | ||
Oogstperiode | 2de helft van september | ||
Vinificatie | De druiven van de verschillende wijnstokken worden tegelijkertijd geoogst op het rijpste moment. Druiven worden ontsteeld en 12 uur in contact met de most gelaten, pas daarna zacht geperst. De aldus verkregen most wordt ongeveer 12 uur statisch koud gedecanteerd. Vervolgens onderworpen aan een langzame fermentatie in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur (16°-17°C) die ongeveer 18-20 dagen duurt. De continue rijping gedurende maanden op de droesem waar lange batonnage wordt uitgevoerd is om de complexiteit, romigheid en het verouderen te vergroten. De verfijning bestaat uit 8 maanden op eikenhouten vaten, gevolgd door een 1 jaar op fles. In de zomer wordt de Oblin Blanc gebotteld. | ||
Alcohol | 13,50% | ||
Serveertemperatuur | 8-10°C | ||
Inhoud | 750 ml | ||
Bewaarperiode | 13-15 jaar | ||
Beoordeling |
|