Artikelnummer: | 704201 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
In de Middeleeuwen werd de naam Veriacus verbonden met de Negrar-vallei.
Verjago is een buitengewone Valpolicella van de wijngaarden uit de Jago heuvels, waar de elegantie en warmte, typisch voor deze wijn, hun ware expressie vinden.
Verjago is het resultaat van het Quality Project, een meerjarig onderzoek uitgevoerd door Domini Veneti naar de geschiktheid van de microgebieden van de Negrar-vallei.
Enkel de beste druiven worden geselecteerd, handmatig geoogst en in kratten gelegd om gedurende 40 dagen te drogen in speciaal voorziene kamers.
Na een zorgvuldige vinificatie, veroudering in eiken vaten en rijping in de fles, is het resultaat een nobele en boeiende Valpolicella Superiore.
VINTAGE 2019
The 2019 harvest began about ten days later than in previous years and with volumes reduced by 15-20% compared to 2018. After years of great heat in the final ripening phase, in which the sugar accumulation was privileged over the aromatic one, we finally had a year in which the low temperatures, combined with day/night excursions, allowed an excellent accumulation of coloring substances and a good acidity. Despite the heavy rains of May, the grapes were healthy and loose, therefore particularly suitable for appassimento. The wines denote more territorial expressions of greater longevity and
freshness.
Jaartal | 2020 | ||||
Regio | Veneto | ||||
Producent | Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar | ||||
Druif | Corvina 40%, Rondinella 25%, Corvinone 15%, Croatina 15%, Oseleta 5% | ||||
Systeem | Pergola Veronese | ||||
Wijnstijl | Krachtig, droog, fruitig | ||||
Appellatie | Doc Valpolicella Classico Superiore | ||||
Origine | Wijngaarden gelegen in het hart van het Valpolicella Classico gebied, in de heuvels van Negrar, op een hoogte tussen 250 en 450 meter boven de zeespiegel, zuidoost en zuidwest gelegen | ||||
Leeftijd wijnstokken | 15 tot 25 jaar | ||||
Aanplanting | 3300 à 3500 wijnstokken/ha, met een maximale belasting van 18 knoppen per wijnstok | ||||
Bodem | Gevarieerde bodem die leem-klei en kalk bevat | ||||
Oogstperiode | Begin oktober | ||||
Opbrengst | 40 hl/ha | ||||
Vinificatie | Druiven worden uitsluitend manueel geoogst en gedroogd in droogkamers "fruttaio" voor 40 dagen. Na deze periode worden de druiven ontsteeld en zacht pneumatisch geperst. Fermentatie bij een temperatuur tussen 23°C. Maceratie gedurende 15 dagen. De wijn rijpt 1 jaar in eiken vaten en 3 maanden op fles. | ||||
Alcohol | 15,50% | ||||
Serveertemperatuur | 16-18°C | ||||
Inhoud | 750 ml | ||||
Beoordeling 2018 |
|